header Logo

Nicholson Street House

The project entails the construction of twin townhouses to be built on an existing lot on Nicholson Street, Coburg.  The final design solution is a considered addition to the existing streetscape, with gable roof cantilevers on the upper storey, along with timber detailing, forming a desirable compliment to the neighbourhood.  The mirrored design boasts a five bedroom townhouse - each bedroom with accompanying ensuite – cleverly arranged to ensure as spacious a design as possible.  The crowning feature of each these townhouses is a double height, open plan living room, dining room and kitchen.  This striking space spills out through a large volume of glazing, allowing for connection between the outdoors and the main living area.  Asymmetrical timber slat details on the fencing and front face of the townhouses enhances with an architectural touch.